Vl-Brabant

   

 

  Home  
WELKOM
  ORGANISATIE
  INFO
  KLASSEMENTEN
  DEELNEMERS  
  RITTEN  
  UITSLAGEN  
  FOTO'S  
PALMARES  
  SPONSORS
  LINKS  

 Van woensdag 30 juli tot zondag 3 augustus 2003


  • Dimitri Defauw wint de finale in Heverlee. Danny Verelst is de eindwinnaar  (03/08)
    Danny Verelst (Mix 1) werd als eindwinnaar gehuldigd. Naast de gele trui behaalde hij ook de trui van de knelspurten. Steven Caethoven (Abx Go Pass) behoudt de puntentrui en Bart Wellens (Mix 4) wint het bergklassement. Beste Vlaams-Brabander is Frederick Veuchelen (Think Media), het jongerenklassement werd gewonnen door Wouter Weylandt (Bikeland Tradeco). Het ploegenklassement werd gewonnen door Abx Go Pass Cycling Team.


De Ronde van Vlaams-Brabant is een wielerwedstrijd (2.12) voor eliterenners zonder contract en beloften.
De koers wordt georganiseerd door de vzw Ronde van Vlaams-Brabant in samenwerking met de Vlaams-Brabantse afdeling van de WBV en de Sportdienst van de provincie Vlaams-Brabant.


vzw RONDE van VLAAMS-BRABANT

Martelarenplein 1
3000 LEUVEN
Tel.: 016/22.26.50
Fax : 016/22.26.92

Voorwoord van Toine De Coninck
gedeputeerde voor sport

Voorwoord van Jos Smets
Voorzitter WBV Vlaams-Brabant


Beste Sportvrienden,

Vlaams - Brabant wordt terecht omschreven als een wielerprovincie. De vele wedstrijden, voor toprenners, maar zeker ook voor jongeren tonen dit zonder meer aan. Als gedeputeerde voor sport, en nog meer als wielerfanaat, ben ik uiteraard blij met deze gang van zaken.

Uiteraard ben ik ook dankbaar dat zo veel organisatoren , meestal op vrijwillige basis, de wielersport in onze provincie promoten.

Een provinciebestuur heeft vanzelfsprekend ook een rol te spelen in de sportpromotie. Op mijn initiatief heeft de provincie Vlaams - Brabant een aantal ondersteuningsmaatregelen uitgewerkt zowel naar sportfederaties als naar organisatoren. Het spreekt voor zich dat de Ronde van Vlaams - Brabant hierbij bijzondere aandacht geniet van het provinciebestuur.

Na het scepticisme van velen tegenover de eerste editie stel ik vandaag met genoegen vast dat de Ronde van Vlaams - Brabant voor eliterenners zonder contract en beloften zijn plaats meer dan veroverd heeft op de wielerkalender.

De ronde heeft door haar puike organisatie, door de selectieve parcours met regionale spreiding, alsmede door de massale publieke belangstelling op korte termijn de waardering weten te verwerven van zowel de sportbestuurders als van de renners.

Ik dank dan ook al diegenen die zowel qua organisatie, sponsoring als inzet betrokken zijn bij dit initiatief.

Ik ben er van overtuigd dat met zoveel inzet en enthousiasme de editie 2003 weerom zal uitgroeien tot een topevenement voor de wielersport in onze sportprovincie Vlaams - Brabant.

Toine De Coninck gedeputeerde voor sport


Beste sportvriend,

Steeds meer horen we de noodkreet in het wielerpeloton dat het aantal wedstrijden voor elite zonder contract en beloften daalt waardoor soms het aantal deelnemers per wedstrijd van het goede te veel is. Een daling die verschillende oorzaken kent maar waar we zeker ook moeten kijken naar wat ik noem: 'de teleurgang van de vrijwilliger'. Het is inderdaad zo dat in deze jachtige tijd waarin auto, TV en nu ook computer en internet centraal staan er steeds minder mensen bereid worden gevonden om hun vrije tijd te besteden aan sport- of andere socio-culturele activiteiten.

Als voorzitter van de Vlaams-Brabantse Afdeling van Wielerbond Vlaanderen en van het organisatiecomitť ben ik dan ook tevreden en fier dat wij deze Ronde van Vlaams-Brabant in het leven kunnen houden dank zij het werk van onze medewerkers die dit belangeloos en met volle inzet verrichten. Een speciaal woordje van dank aan hen.

De derde 'new-look' editie brengt ons naar alle hoeken van de provincie: Galmaarden, Rotselaar, Kapelle o/d Bos, Heverlee en nu ook voor de eerste keer naar Goetsenhoven. Inderdaad 5 ritten gespreid over evenveel dagen, dus een extradag in het programma zodat we nu starten op woensdag. Aan sportieve belangstelling hadden we geen gebrek want niet minder dan 30 ploegen stelden zich kandidaat waaruit een selectie werd weerhouden.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat sportief succes gewaarborgd is en dat het initiŽle doel nog steeds gehandhaafd blijft: een rittenwedstrijd voor onze Vlaams-Brabantse renners en clubs op eigen bodem.

Jos Smets Voorzitter WBV Vlaams-Brabant

  Laatst bijgewerkt op Sunday 05 October 2003

© Webmaster - WBV afd. Vlaams-Brabant